سودآوری با بازیافت ضایعات لاستیکسالانه بیش از یک میلیارد حلقه لاستیک فرسوده وارد محیط زیست می‌شود که حدودا یک سوم آن‌ها به طور کامل بازیافت می‌شود. امروزه نتیجه تحقیقات و بررسی‌ها نشان می‌دهد که صنعت بازیافت ضایعات لاستیک نه تنها آثار مخرب بر محیط زیست ندارد و مشکلات مدیریتی این بخش را حل می‌کند بلکه منشا توسعه صنعتی و سود آوری اقتصادی و فرآوری و تولید محصولات دیگری نیز می‌باشد.  صنعت بازیافت لاستیک به دلیل ارزشمند بودن محصولات تولیدی بسیار در جهان مورد توجه است و شرکت ها و کمپانی های بزرگی به صورت کاملا تخصصی در حوزه بازیافت و ضایعات لاستیک فعلیت می کنند.

ضایعات لاستیک و تایر در تولید آسفالت، کفپوش‌ها، کود های آلی و خودرو و به عنوان عایق حرارتی در ساختمان سازی کاربرد دارد. همچنین در کارخانه ها به عنوان انرژی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ضایعات لاستیک به دلیل داشتن مواد شیمیایی و اندازه و حالت خاص جزو دسته خاصی از زباله‌ها محسوب می‌شوند. همچنین لاستیک در طبیعت به راحتی تجزیه نمی‌شود و علت آن هم این است که مواد اولیه لاستیک از پلیمر می‌باشد. انباشت این لاستیک ها هم علاوه بر جاگیر بودن و ایجاد مناظر زشت احتمال آتش سوزی را هم به همراه دارد، پس نیاز هست که به شکل اصولی این دسته از زباله ها امحا یا این بازیافت شوند.

 

پنج شیوه جایگزین سوزاندن لاستیک

  1. استفاده مجدد : انجام فرآیند بر روی لاستیک که منجر به استفاده مجدد از لاستیک شود.
  2. کاهش : افزایش طول عمر لاستیک که منجر به کاهش تعداد لاستیک تولیدی شود.
  3. بازیافت : انجام عملیات هایی همچون گرانول کردن لاستیک
  4. بازیابی : تولید انرژی حاصل از سوزاندن تایر
  5. مدفون کردن : در این روش لاستیک ها در زمین مدفون می‌شود. اما به علت ایجاد پدیده به نام حباب‌زایی این کار در ایران ممنوع می‌باشد https://iranzayeat.com